Informatie

Na de zwemacademie kan een zwemmer instromen naar de wedstrijdgroep. Daarnaast is het mogelijk als je al aan wedstrijdzwemmen doet aan te melden. Op basis van het niveau wordt je ingedeeld in een groep, wat deze groepen inhouden staat beschreven in het HMOZ.

Binnen de verschillende groepen wordt er een onderscheid gemaakt tussen een selectie- en een clubgroep. Het verschil tussen het club- en het selectietraject is dat, wanneer de zwemmer voor het selectietraject kiest hij of zij meer zal moet laten voor het zwemmen, het echte topsporttraject dus. Het clubtraject is een volwaardig opleidings traject gericht op breedtesport.

Afhankelijk van het traject dat de zwemmer heeft gekozen biedt de club een totaalpakket aan, denk hierbij aan:
hoogwaardige zwemtrainingen en land- en krachttrainingen aangeboden door professionals. Hier hoort ook medische begeleiding bij en daarom worden er regelmatig afspraken ingepland bij een diƫtist en fysiotherapeut, ook worden er mentale trainingen aangeboden aan de zwemmers.

Dit is allemaal prestatiegericht, daarnaast vinden wij schoolresultaten belangrijk en daarom bieden wij huiswerkbegeleiding aan. Om alles in balans te kunnen houden krijgen onze zwemmers vanaf de juniorenleeftijd een persoonlijke coach aangewezen die hem hierbij zal ondersteunen.

Interesse? Kom een keer proeftrainen en dan kunnen wij voor je bepalen welk traject het beste bij jou past.

Contact

Rotterdam Swimming

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 57625264
Facebook: @rotterdamswimming
Instagram: @rotterdamswimming