• Visie / Missie

    Rotterdam Swimming wil een positieve bijdrage leveren aan de professionalisering van de zwemsport in Nederland.

    De visie van Rotterdam Swimming is gebaseerd op een andere aanpak dan gebruikelijk. Wij laten ons inspireren door methodieken die zijn ontwikkeld in Australië, Canada, de Verenigde Staten en Groot-Britannië, dit hebben wij samengebracht in het Haags Meerjaren opleidingsplan Zwemmen. Dit plan is geschreven door de oud-Olympiër en voormalig bondscoach Hans Elzerman. Met dit plan wil Rotterdam Swimming uiteindelijk het Olympische metaal terugbrengen naar Rotterdam.

    Hiervoor biedt Rotterdam Swimming een totaalpakket aan, denk hierbij aan: hoogwaardige zwemtrainingen en land- en krachttrainingen aangeboden door professionals. Hier hoort ook medische begeleiding bij en daarom worden er regelmatig afspraken ingepland bij een diëtist en fysiotherapeut, ook worden er mentale trainingen aangeboden aan de zwemmers. Dit is allemaal prestatiegericht, daarnaast vinden wij schoolresultaten belangrijk en daarom bieden wij huiswerkbegeleiding aan. Om alles in balans te kunnen houden krijgen onze zwemmers vanaf de juniorenleeftijd een persoonlijke coach aangewezen die hem hierbij zal ondersteunen.

    Ons doel is een omgeving te creëren waarbinnen elke zwemmer de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen en mogelijk nationaal en internationaal topniveau te bereiken.