Nieuws

Zwembad zuidDe bouwvorderingen voor het nieuwe 50-meter wedstrijdbad in Charlois gaan snel. Onlangs werd een niet onbelangrijk element geplaatst: de bodem.

Afgaand op de schetsen en bouwvorderingen belooft het wedstrijdbad binnen het nieuwe zwembadprachtigteworden. De basis ervoor is inmiddels gelegd: het beton voor de 'kuip' van het zwembad is gestort. Nat beton werd in de juiste vorm gegoten. Rondom het bad komt veel techniek. De vloeren die daar nodig voor zijn, worden binnenkort gelegd. Op die vloeren komen weer de wanden die het 50 meter bad vormen.

Het nieuwe zwembad, met een 50 én 25 meter- bad, komt in het oude deelgemeentekantoor aan de Boerhaavestraat. De organisatie van Hart van Zuid, zoals het nieuwbouwproject rondom winkelcentrum Zuidplein heet, had even last van asbest tijdens de sloopwerkzaamheden. Daardoor startte het heien later dan gepland.

De bestaande constructie van het gebouw wordt verzwaard, zodat de nieuwe tribune van het zwembad stevig genoeg is. Bij grote evenementen moeten er tot 1000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn. De twee zwemzalen zijn gescheiden door een glazen wand. Gevels worden opgebouwd met kant en klaar delen die snel gemonteerd kunnen worden. Het gebouw is dus snel dicht.

Projectdirecteur Peter Klevering van Ballast Nedam leidt de transformatie en verwacht dat zwemliefhebbers vanaf najaar 2017 hun eerste baantjes kunnen trekken in één van de nieuwe baden. De ambitie van Hart van Zuid is om begin 2021 het gehele nieuwe, uitnodigende gezicht van Rotterdam-Zuid te laten zien.

De baden zelf komen op de eerste etage, zodat er op de begane grond ruimte is voor winkeltjes en andere functies zoals een atelier, een restaurant maar ook de stadswinkel.Deze winkeltjes maken het zwembad bezoek extra aantrekkelijk. Zwemmers parkeren hun auto in de nabijgelegen parkeergarage. Mindervalide zwembad bezoekers en bezoekers van de nieuwe stadswinkel kunnen uiteraard direct bij het zwembad parkeren.

Door Gerrit van Loon - Havenloods

Contact

Rotterdam Swimming

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 57625264
Facebook: @rotterdamswimming
Instagram: @rotterdamswimming